Tider skal komme, Tider skal henrulle, Slekt skal følge slekters gang ...

Anved H Kvamsdal 1899-1974

gift med Klara A Salomonsen - datter av Ole M og Petra Salomonsen

Anved ble født 05.04.1899 på Kvamsdal i Eidfjord HO av foreldre Haakon Sjurssen Kvamsdal f.1876 og Britha Anvedsdtr f.1880.

Faren var fra Kvamsdal og mora fra Tveit i Eidfjord.

Familien ble bosatt hos moras foreldre på Tveit, men Anved var bare 1 år da han mistet faren og bare 3 år da han også mistet mora.
Han ble da oppfostret hos besteforeldrene på Tveit, men da også morfaren døde i 1905 ble han boende sammen med mormor og 2 mindreårige tanter på Tveit.

Anved tok et brevkurs i Engelsk og dro til Nord-Amerika på skogsarbeid i 1927, men arbeidet også som barberer. Etter noen år reiste han hjem igjen og fikk jobb på ei frakteskute, og kom da til Tromsø hvor han møtte Klara.

De giftet seg i 1934 og flyttet til hennes foreldre i Kårhamn hvor de fikk sitt første barn, men året etter hadde Anved fått seg arbeid i Bergen, mens Klara og Alf-Håkon ble boende i Kårhamn til de i 1937 reiste etter til  Bergen hvor de fikk 3 barn til.

I 1941 flyttet familien fra Bergen for å overta gården Tveit i Simadalen, som Anveds onkel hadde drevet siden 1923. Simadalen var rasert i en storflom og var et fryktelig syn, og det ble en hard overgang for Klara å komme dit.

Da Klara døde i 1970, la Anved ned gårdsdriften og ble boende
alene på gården, men om vintrene reiste han til Spania.

Anved døde 11.02.1974 i Spania, men er gravlagt på Modnen i Eidfjord.

Profil / Aner / Etterkommere

Relaterte artikler

Rettigheter

Alle opplysninger på mine sider er kun tillatt til privat bruk !